Open Monumentendag Breda

Web-Stadhuis1-OMDBreda.jpg

De Open Monumentendag Breda is een initiatief van de gemeente Breda: www.breda.nl  

I.v.m. de corona crisis krijgt Open Monumentendagen Breda een andere insteek. Na zorgvuldig afwegen van alle opties, mogelijkheden en risico’s, in overleg met de gemeente, is er besloten om tijdens Open Monumentendagen Breda 2020 geen panden open te stellen

Uitgangspunt van deze nieuwe editie van OMD Breda wordt spreiding in ruimte en tijd. Daarom gaan we een citygame organiseren en wandel/fietsroutes in de open lucht promoten.

De citygame zal online én offline te spelen zijn; niet alleen tijdens OMD maar ook de maanden en jaren erna. Een spel dat je thuis start, maar waarvoor je op pad moet om opdrachten en raadsels op te lossen, te voet of met de fiets. Natuurlijk spelen de monumenten en de geschiedenis van Breda hierin de hoofdrol. Je hoeft om de antwoorden te kunnen geven de monumenten niet in. De oplossingen zijn buiten te vinden.

Daarnaast gaan we op deze website de erfgoedroutes van Breda verzamelen en promoten. Wandelingen en fietstochten; die je niet alleen tijdens OMD maar ook daarvoor en daarna kan doen.

Voor pandeigenaren/beheerders gaan we ons platform en het bereik dat we online en op social media hebben, inzetten om hen te ondersteunen. 

Op deze manier kunnen we inspelen op een snel veranderend situatie. Niemand kan op dit moment voorspellen hoe we er half september met betrekking tot corona voorstaan; daarom hebben we een alternatief ontwikkeld dat altijd kan doorgaan, zelfs wanneer de maatregelen weer strenger zouden worden.

Op deze manier kunnen inwoners en bezoekers alsnog genieten van al het moois dat Breda te bieden heeft. 

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

I.v.m. deze aangepaste editie - panden blijven gesloten - is er dit jaar geen informatiepunt op de Grote Markt. 

Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
I.v.m. deze aangepaste editie - panden blijven gesloten - is er dit jaar geen programmaboekje gemaakt.