Open Monumentendag Breda
PERSBERICHT Record bezoekersaantal Open Monumenten Dagen Breda

PERSBERICHT Record bezoekersaantal Open Monumenten Dagen Breda

10/09/2018

Breda, 9 september 2018

RUIM 33.000 BELANGSTELLENDEN TROKKEN ER DIT WEEKEND OP UIT
Open Monumenten Dagen Breda blikt terug op een succesvolle editie. Ruim 33.000 bezoekers trokken er afgelopen weekend massaal op uit om Monumentaal Breda te (her)ontdekken. Ruim 3.000 meer dan het gevestigde bezoekersrecord uit 2016. De belangstelling voor het jaarlijks terugkerende evenement blijft onverminderd groot.

“We blikken terug op een sfeervolle en levendige editie van Open Monumenten Dagen Breda. Het programma zat dit jaar vol verrassingen en dat viel in de smaak bij zowel de vertrouwde als de nieuwe bezoeker. Een aantal beleefden een magische eerste MonumentenNACHT en ook nieuwe locaties als de Klokkenberg en de voormalige Casino Bioscoop vielen in de smaak en trokken veel bekijks. We zagen veel blije mensen in stad. Daar doen we het voor!”, aldus de organisatie.

Vooral klassiekers als de Grote Kerk, Kasteel Bouvigne en een tocht met de paardentram door het centrum van Breda zijn blijvend populair onder het grote publiek. Voor Kasteel Bouvigne stond het publiek dikwijls in rijen te wachten en bij Nuwenhuys was sprake van grote drukte. Ook de vertoning van het onlangs ontdekte decorstuk van kunstenaar Jaap van Dam (1857 – 1927) trok veel bekijks in het Chassé Theater. De grootste hit dit jaar was ongetwijfeld de allereerste MonumentenNACHT, waarbij enkele tientallen uitverkorenen een exclusief nachtje konden blijven slapen in de Grote Kerk.


_ _ _ EINDE PERSBERICHT _ _ _
Over Open Monumentendag
Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days waaraan 50 landen deelnemen. Het Europese thema is: In Europa. De Open Monumentendagen worden jaarlijks op touw gezet door het Projectbureau Open Monumentendag in samenwerking met sponsor de BankGiro Loterij. Dit jaar vindt de 32e editie plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. De organisatie van Bredase editie is in handen van STROOM in samenwerking met Studio ZóoLies. Zie voor meer informatie de website: www.omdbreda.nl

Foto: Danny Touw
--------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met Ingrid Adriaanse, persvoorlichter, T: 06 – 45 81 08 95 | E: ingridadriaanse@gmail.comMijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

Centrum 
Grote Markt, voor het Stadhuis

Zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur

Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Het programmaboekje is vanaf 16 augustus gratis af te halen bij onder andere het Stadskantoor, de VVV’s, de Grote Kerk, de bibliotheken en de deelnemende monumenten. 
Of download het programmaboekje hier.