Open Monumentendag Breda
*PERSBERICHT* OPEN MONUMENTENDAGEN 2021 GAAN DOOR!

*PERSBERICHT* OPEN MONUMENTENDAGEN 2021 GAAN DOOR!

05/09/2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september zwaaien de deuren van meer dan 30 monumenten in Breda weer open. In en rond deze monumenten is er een uitgebreid programma met rondleidingen, exposities, theater, muziek en kinderactiviteiten.

Open Monumentendagen Breda kan veilig georganiseerd worden met inachtneming van de coronaregels. Door de deelname van meer dan 30 monumenten wordt het publiek vanzelf gespreid. Binnen de monumenten gelden de regels voor doorstroomlocaties.

Magazine

Open Monumentendagen brengt voor het eerst een magazine uit met achtergrondverhalen en sfeerreportages. De organisatie heeft ervoor gekozen om alle praktische informatie over monumenten en activiteiten alleen op de website te zetten www.openmonumentendagbreda.nl, zodat er flexibel kan worden gereageerd als er in verband met corona aanpassingen moeten worden gedaan. Door het magazine uit te brengen in plaats van het vertrouwde programmaboekje kan het publiek toch alvast in de stemming komen. Het eerste exemplaar van het magazine wordt donderdag 2 september overhandigd aan wethouder Marianne de Bie. Het campagnebeeld dat op de voorzijde van het magazine prijkt en terugkomt in alle communicatie van Open Monumentendagen is dit jaar ontworpen door de Bredase kunstenaar Hedof / Rick Berkelmans.

Programma Open Monumentendagen

Het programma kent vertrouwde hoogtepunten van het Bredase erfgoed zoals de Grote Kerk, Stadhuis en een rit met de historische BBA-bussen, maar ook voor de trouwe bezoeker is er een hoop nieuws te ontdekken. Wat dacht je van Popmonument, het Maczek Memorial, het pop-up Indisch museum Arjati, de Immanoe-el Kerk , de voormalige kweekschool Ingenhousz, het kerkhof in Bavel, ‘t Zoet en nog veel meer. Ook het Kasteel van Breda is sinds lange tijd weer te bezoeken. Op de website van www.omdbreda.nl staat alle info. Voor sommige onderdelen moet je reserveren.

page1image55472128

Kinderen

Ook voor kinderen is er meer dan genoeg vertier. Op zaterdagavond is er weer een Duik in het Duister. Je volgt het spoor terug van Wendelinus in Breda. Een rondrit in een antieke paardentram of met de huifkar vanuit de Boschstraat, de Torenbeklimming van de Grote Kerk en Kunstkameraden- expositie bij Lighthouse zijn daarvan enkele voorbeelden. Kijk voor het volledige programma en voor reserveren op www.omdbreda.nl
.

page2image55563328

Jaren ’60

Bijzonder dit jaar is een tribute aan drie gebouwen uit de jaren zestig : De Teruggave, Tessenderlandt en Electron met speciale aandacht voor kunstenaar Gerrit de Morrée waarvan in Tessenderlandt en Electron kunstwerken te zien zijn.

Einde persbericht__________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

U bent van harte welkom bij de overhandiging van het Magazine op donderdag 2 september om 15.30 uur in de voormalige kweekschool Ingenhousz, Ingenhouszplein 42. Ontvangst vanaf 15.00 uur. Graag van te voren aanmelden i.v.m. het aantal aanwezigen via lidwien@stroomevents.nl

Meer informatie over Open Monumentendagen:
Annelies Diks-Krijgsman: 06-20278044 Lidwien Hupkens 06-51399862.Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier