Open Monumentendag Breda
*PERSBERICHT* Breda Barst van de Monumenten!

*PERSBERICHT* Breda Barst van de Monumenten!

10/09/2019

Breda Barst van de Monumenten!
Exclusieve miniconcerten in drie monumenten

Twee grote Bredase evenementen vinden in hetzelfde weekend plaats. Op zaterdag 14 en zondag 15 september kun je zowel naar muziekfestival Breda Barst als naar Open Monumenten Dagen Breda. Daarom komen de twee trekpleisters tot een unieke samenwerking onder de naam ‘Breda Barst van de Monumenten’.

Drie miniconcerten in drie monumenten
Breda Barst en Open Monumenten Dagen Breda delen de missie om samen mooie dingen te maken. Daaruit ontsprong het idee om Breda Barst met de Open Monumentendagen te vermengen. Het resultaat is een drietal prachtige akoestische miniconcerten door artiesten speciaal geselecteerd door Breda Barst, op drie unieke locaties uit het monumentenarsenaal dat Breda rijk is.

Anne Nederhoed in Huis Brecht
Op zaterdagmiddag 14 september om 15:00 uur speelt Anne Nederhoed in de Puffiuszaal van Huis Brecht. Anne is singer-songwriter en brengt intense thema's met ingetogen zang en gitaarspel.
Vanaf 14:30 uur zijn de 25 gelukkigen met een inschrijving welkom op deze unieke locatie, om 15:00 uur start het optreden.

Bekijk een filmpje van Anne. https://www.youtube.com/watch?v=R_JMAQ1JoKA

Geert van der Burg (bekend van Awash) in de Grote Kerk
Op zaterdagavond 14 september om 20:00 uur speelt Geert van der Burg (bekend van Awash) in de Grote Kerk. Geert speelt persoonlijke nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen , nummers geschreven in de trein, gedachten op weg naar een bestemming. Een greep uit de dagelijkse realiteit, een zoektocht naar geluk….  Gebracht met volle overgave, uitgevoerd met enkel een stem en een gitaar.
Vanaf 19:30 uur zijn de 25 gelukkigen met een inschrijving welkom in de Grote Kerk, om 20:00 uur start het optreden. De Open Monumentendagen Breda biedt toeschouwers twee drankjes aan.

Bekijk een filmpje van Awash. https://www.youtube.com/watch?v=6WHLQ7oxVB4

Amado Hogewoning in Theater Gimbrère
Op zaterdagavond 14 september om 20:00 uur speelt Amado Hogewoning in Theater Gimbrère. Amado Hogewoning is singer-songwriter en wisselt zijn eigen, ‘easy listening’ liedjes af met covers van grote artiesten.
Vanaf 19:30 uur zijn de 25 gelukkigen met een inschrijving welkom in het theater, om 20:00 uur start het optreden. De Open Monumentendagen Breda biedt toeschouwers twee drankjes aan.

Bekijk een filmpje van Amado Hogewoning. https://www.youtube.com/watch?v=ZTkppHLP0fA


Entree op inschrijving
De drie artiesten geven een intiem miniconcert in een karaktervolle setting. Daarom zijn de plaatsen beperkt tot 25 bezoekers per lokatie. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van de Open Monumentendagen Breda: www.omdbreda.nl.


---

Over Open Monumentendag
Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days, waaraan 50 landen deelnemen. Het Europese thema is: Arts & Entertainment. De Open Monumentendagen worden jaarlijks op touw gezet door het Projectbureau Open Monumentendag in samenwerking met sponsor de BankGiro Loterij. Dit jaar vindt de
33e editie plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. De organisatie van Bredase editie is in handen van STROOM in samenwerking met Studio ZóoLies. Zie voor meer informatie de website: www.omdbreda.nl.


Over Breda Barst
Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten, dat is Breda Barst. Jett Rebel, Therapy?, Hardwell, Racoon, The Boxer Rebellion, Blaudzun, Dio, The Kik, Extince, Go Back To The Zoo, Triggerfinger en nog veel meer artiesten passeerden de afgelopen 23 jaar de revue.


-------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met
Annelies Diks – Krijgsman via: annelies@zoolies.nl of (06) 20 27 80 44.
Meer informatie over het programma vindt u op www.omdbreda.nl.

Meer informatie over het programma van Breda Barst via: publiciteit@bredabarst.nlMijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier