Open Monumentendag Breda
OPROEP: 'Waar in Breda ligt een stukje van jouw geschiedenis?'

OPROEP: 'Waar in Breda ligt een stukje van jouw geschiedenis?'

20/06/2018

OPROEP

Stuur jouw verhaal in en vertel ons:

Waar in Breda ligt een stukje van jouw geschiedenis?

Een stad gaat pas leven als er mensen in wonen. Tot die tijd is het slechts een stapel met stenen. Voeg je mensen toe, dan krijgen de stenen een functie en ontstaan er verhalen.

Open Monumentendagen Breda is op zoek naar deze persoonlijke verhalen. Onze monumentale stad bestaat namelijk niet alleen maar uit oude gebouwen en historische figuren. Het zijn juist de mensen die vandaag de dag in deze gebouwen wonen en werken, die een stad levend houden en nieuwe geschiedenis schrijven.

Daarom zijn we op zoek naar jouw verhaal in Breda. Welk gebouw of welke plek in de gemeente Breda is onlosmakelijk met jouw geschiedenis verbonden? Is dat speelgoedwinkel Hesemans aan de Houtmarkt waar al jaren een grote beer voor de etalage staat? Of heb jij op het Kasteel van Breda een stukje geschiedenis liggen? Wat heb jij beleefd in de oude Casino bioscoop in de Reigerstraat?

Deel jouw verhaal met ons en vertel ons op welke plek of in welk gebouw in de gemeente Breda van jou een stukje geschiedenis ligt.

Je kan je verhaal insturen door een e-mail te sturen naar annelies@zoolies.nl o.v.v. Mijn geschiedenis in Breda. Inzenden kan tot 20 juli.

Let op:

- Houdt er rekening mee dat we jouw verhaal gaan delen op onze social media kanalen.

- Heb je een foto van het gebouw of de plek uit jouw verhaal? Stuur deze dan gerust mee. Zorg er wel voor dat de foto rechtenvrij is.

- Oude foto’s van de stad kan je ook vinden op stadsarchief.breda.nl

- Wil je niet met je naam genoemd worden, vermeld dit dan expliciet in je e-mail

foto: Willem van Oranje (Generaal Vleugels), Studio ZooLiesMijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier