Open Monumentendag Breda
Oogst en muziekfestival Belcrum Beach: Zakfest gaat op de boer’n-toer

Oogst en muziekfestival Belcrum Beach: Zakfest gaat op de boer’n-toer

05/09/2017

Zakfest, het jaarlijkse oogst- en muziekfestival van Belcrum Beach gaat op zondag 10 september ‘de boer op’. De stadslandbouwers van het Bredase stadsstrand sluiten daarmee aan bij het thema van Open Monumentendag “Boeren, burgers en buitenlui”, dat in hetzelfde weekend wordt gehouden. Vanaf 13.00 uur kan het publiek gratis terecht op de markt bij Belcrum Beach waar stadslandbouwers en hobby-tuinders de oogst vieren en hun waren uitstallen.

De oogstmarkt gaat dit jaar op de boern’-toer met o.a. boerenmassage, boerenyoga (14.00 u.) en kinderen kunnen vogelverschrikkers maken. De markt telt dit jaar meer dan twintig standhouders bij wie het allemaal om ‘beter leven’ draait. De boodschappentas kan mee voor verse kruiden, likeur, jam, walnoten, appels en peren, kersen, tuin-recycle kunst, armbandjes en aloë vera-zalfjes. Er kan geproefd worden van verse theetjes, quiches, pony-hamburgers, vegetarische bitterballen, friet, popcorn en er wordt gekookt met Bredase ingrediënten en ‘vergeten groenten’. Er is informatie door een imker, over de bio-tuinderij, de buurttuin Breda en over bihuuskes, stadslandbouwster Bregt geeft tuinadviezen en is er een speciaal plekje op de markt ingeruimd voor onze eregast: de Bredase Hoen. Na een rondje over de markt kan vanaf strobaal of strandstoel worden geluisterd naar live-muziek tussen de kramen en op het strandpodium.

Muziek                                                                                                                                        
Traditiegetrouw zal de markt worden opgeluisterd door muzikanten van diverse pluimage. De Belgisch-Nederlandse folkband Steve Bailey XL brengt een aanstekelijke mix van ‘dansbare nummers voor luisteraars en luisterbare nummers voor dansers’. Steve Bailey (diatonische accordeon) brengt eigen songs en traditionals en wordt begeleid door violist Michiel Kuijs, accordeonist Kees Schoone, gitarist Josse van den Bogerd en Jef van den Broeck op bodhrán. Erik -Crappydog- Vandenberge speelt bandoneon, banjo en gitaar en brengt deze middag (eigen) folk- en bluessongs met de Tilburgse violist Max Swagemakers. Gitaristen/zangers Ray Romijn en Robert Kithara zullen hun songs met veel enthousiasme tussen de kramen laten klinken en er is Argentijnse folklore, latin, tango en gipsy-jazz door Frank Schumm en Massimilano Dosoli. Tenslotte brengt de  jonge Bredase band Stince (Jelle van Steen, Daan Bruijninckx, Chris Verhoek en Terrence Kappar) een funky en jazzy repertoire op het strandpodium van Belcrum Beach.

Adres: Veilingkade 15, Breda, markt tot 18.00 uur, muziek tot 19.00 uur, parkeren naast Pier15 of aan de Veilingkade, toegang gratis.


Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

Centrum 
Grote Markt, voor het Stadhuis

Zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur

Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Het programmaboekje is vanaf 16 augustus gratis af te halen bij onder andere het Stadskantoor, de VVV’s, de Grote Kerk, de bibliotheken en de deelnemende monumenten. 
Of download het programmaboekje hier.