Open Monumentendag Breda
Klokkenluidersgilde kondigt uniek historisch moment aan

Klokkenluidersgilde kondigt uniek historisch moment aan

07/09/2017

Klokkenluiders Gilde Breda
_____________________________________________________________
Persbericht –uitnodiging-
! UNIEK HISTORISCH MOMENT VOOR BREDA !
Het traditioneel inluiden van de Open Monumentendagen in Breda is dit jaar verbonden met het 750-jarig bestaan van het Begijnhof. Als opening van de expositie “Het Begijnhof door de ogen van Bredase kunstenaars” is er zaterdag 9 september een uniek historisch Bredaas moment te ervaren. Het handmatig luiden, t-e-g-e-l-i-j-k-e-r-t-i-j-d, van 2 Bredase klokken!

Het Klokkenluidersgilde Breda zet zich in om de eeuwenoude traditie van handmatig klokluiden zo veel mogelijk in ere te herstellen en luid regelmatig de zware Nassauklok van de Grote Kerk. Op het Begijnhof werd voor het laatst in 1985 handmatig geluid.

In 2008 werd de huidige Johannaklok van de St.-Catharinakerk in gebruik genomen. Nu in 2017 zijn bouwkundige aanpassingen uitgevoerd waardoor het mogelijk is bij speciale gelegenheden ook deze klok handmatig te luiden.
Boeren, burgers en buitenlui zijn welkom bij de ingang van het Valkenberg (zijde Waalse Kerk). Het Klokkenluiders Gilde Breda zal zichtbaar aanwezig zijn met een passende versnapering (*) om u live te laten proeven van deze unieke gebeurtenis. Vanaf deze locatie kunt u de klokken horen en de torens zien.

De Johannaklok is te horen van 10:30 uur tot 10:45 uur.
De Nassauklok van 10:35 tot 10:45 uur. Breda, rijk aan historie, rijk met besef.

Met dank aan Stichting Begijnhof en haar bewoners; Stichting en medewerkers Grote of OLV Kerk; Parochie Centrum Breda; Gemeente Breda; stadsbeiaardier Paul Maassen.

Breda, 29 augustus 2017.
* zolang voorraad strekt
Bezoek voor meer informatie www.klokkenluidersgildebreda.nl of www.facebook.com/klokkenluidersgildebredaMijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier