Open Monumentendag Breda
BROUWERSKIND een theatrale audiotour door het monumentale hoofdkantoor van de Drie Hoefijzers

BROUWERSKIND een theatrale audiotour door het monumentale hoofdkantoor van de Drie Hoefijzers

12/09/2019

‘Brouwerskind’ is een theatrale audiotour door het monumentale hoofdkantoor van de Drie Hoefijzers. De voorstelling neemt je mee door verschillende ruimtes in het pand met elk een eigen aflevering.

Het vertelt het verhaal van Frans Smits Van Waesberghe. De kroonprins was voorbestemd om de leiding over te nemen van het iconische familiebedrijf Drie Hoefijzers, maar zou de troon nooit bestijgen. Tegelijkertijd verhaalt Brouwerskind over andere banden met de brouwerij, zoals het eeuwenoude verbond met de stad Breda en de verbinding met de vele honderden mensen die vaak hun leven aan de brouwerij hebben gewijd. Een koningsdrama in zakformaat.

Brouwerskind komt van de hand van regisseur Anouk van den Berg en schrijver-producent Peter Dictus. Enkele tientallen (stem)spelers uit de Bredase regio werken mee aan de voorstelling.

Brouwerskind wordt ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Mastboom-Brosens Stichting, gemeente Breda en Offices For You.

Meer info en kaartverkoop via www.degisting.nl.


Tijden
Er zijn voorstellingen op 6-7-8, 14-15 en 20-21-22 september; aanvang 20.00 uur.

Op vrijdag 13 september is een speciale aflevering van de theatrale talkshow Café Wankelmoed. Hierin spreekt gastheer Peter Dictus onder meer met oud-werknemers over de betekenis van de brouwerij voor hen en voor
de stad Breda.

Locatie
Plaats van samenkomst is Brouwcafé Frontaal, Liniestraat 31, Breda
Café WankelmoedMijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier