Open Monumentendag Breda
BredaPhoto en Open Monumenten Dagen Breda

BredaPhoto en Open Monumenten Dagen Breda

03/09/2018

Tijdens Open Monumenten Dagen Breda bruist het in de stad van de fotografie: de 8e editie van BredaPhoto Festival vindt plaats van 5 september t/m 21 oktober. Een groot aantal fotografen uit binnen- en buitenland exposeert dan in de openlucht en op een aantal binnenlocaties. 


Op een drietal locaties ontmoeten Open Monumenten Dagen en BredaPhoto elkaar: in de Koepel, Breda Botanique (het voormalig Breda's Museum in de Chassé Kazerne) en de Backer & Rueb en Puijfelik fabrieken. 

Voor twee van deze locaties hanteert BredaPhoto tijdens de Open Monumenten Dagen een speciaal gereduceerd tarief voor geïnteresseerden in monumentaal erfgoed. 

In de Koepel beleef je een bijzondere ervaring door de installatie van Geert van Kesteren met een videowand met 27 schermen en een soundscape, die speciaal voor de Koepel is gemaakt. Een Monumenten-dag toegangskaartje voor de Koepel koop je bij de ingang van de Koepel en kost € 6,- (normale prijs € 12,-). 

Bijzondere foto-exposities zijn er ook in de hallen van de voormalige fabrieken Backer & Rueb en Puijfelik. Toegangskaarten voor deze exposities zijn te verkrijgen bij de entree van Backer & Rueb en kosten € 3,- per stuk.

Het festivalhart van BredaPhoto Festival – Breda Botanique – met een café en de BredaPhoto Shop en tal van leuke activiteiten vind je in het hoofdgebouw van de voormalige Chassé Kazerne. De toegang tot Breda Botanique is alleen mogelijk met een festivalticket, verkrijgbaar aan de kassa vanBreda Botanique en op de website van BredaPhoto. 

Wil je het hele festival bezoeken. Koop dan een festivalticket. Deze zijn verkrijgbaar bij de Koepel en Breda Botanique. Kijk voor alle informatie over het programma en ticketprijzen op www.bredaphoto.nl 

Openingstijden BredaPhoto van 10:00 - 17.00u. Bij de Koepel kan je tot 16.30u naar binnenMijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier