Open Monumentendag Breda

Nieuws

 • Thema 2019
  Thema 2019 01/03/2019

  2019 is een bijzonder jaar omdat er in Zuid-Nederland 75 jaar Vrijheid wordt gevierd. Met Open Monumenten Dagen Breda sluiten we hier graag bij aan.

  Vanuit het landelijke bureau Open Monumentendag is er voor aansluiting gekozen bij het thema Arts & Entertainment van de European Heritage Days 2019. In Breda vertalen we dat naar (De kunst van) Bredaas Vermaak en Vertier.

 • Evaluatie Open Monumenten Dagen Breda 2018
  Evaluatie Open Monumenten Dagen Breda 2018 01/03/2019

  Vorig jaar hebben we samen een succesvolle editie neergezet vol energie. We hebben er dus veel zin in om ook dit jaar weer de schouders onder Open Monumenten Dagen 2019 te zetten. Voor een terugblik op 2018 attenderen we je graag op de bijlage.

 • In de media Open Monumenten Dagen Breda 2018
  In de media Open Monumenten Dagen Breda 2018 10/09/2018

  Hier tref je een overzicht aan van alle berichten die in de media zijn verschenen over Open Monumenten Dagen Breda 2018.

  Heb jij een bericht gezien dat we nog niet in onze lijst hebben staan? Laat het ons weten.  
  Stuur ons een e-mail met de link naar het bericht: info@zoolies.nl onder vermelding van OMD2018 In de media

 • PERSBERICHT Record bezoekersaantal Open Monumenten Dagen Breda
  PERSBERICHT Record bezoekersaantal Open Monumenten Dagen Breda 10/09/2018

  RECORD BEZOEKERSAANTAL OPEN MONUMENTEN DAGEN BREDA

  RUIM 33.000 BELANGSTELLENDEN TROKKEN ER DIT WEEKEND OP UIT
  Open Monumenten Dagen Breda blikt terug op een succesvolle editie. Ruim 33.000 bezoekers trokken er afgelopen weekend massaal op uit om Monumentaal Breda te (her)ontdekken. Ruim 3.000 meer dan het gevestigde bezoekersrecord uit 2016. De belangstelling voor het jaarlijks terugkerende evenement blijft onverminderd groot.

 • In Europa #5 Gimbrere Advocaten - Theater?
  In Europa #5 Gimbrere Advocaten - Theater? 06/09/2018

  Voor de serie 'In Europa' hebben we Erik Gruyters bereid gevonden om voor de Open Monumenten Dagen Breda op pad te gaan om over een aantal mooie historische locaties een artikel te schrijven.

  In dit laatste artikel is hij op onderzoek gegaan bij het prachtige pand van Gimbrère Advocaten waar zich een echt theater bevindt.

 • In Europa #4 Hotel Nassau Breda
  In Europa #4 Hotel Nassau Breda 05/09/2018

  Voor de serie 'In Europa' hebben we Erik Gruyters bereid gevonden om voor de Open Monumenten Dagen Breda op pad te gaan om over een aantal mooie historische locaties een artikel te schrijven.

  Dit keer heeft hij zich verdiept in de historie van het prachtige hotel Nassau Breda

 • PERSBERICHT Open Monumenten Dagen Breda zit vol verrassingen
  PERSBERICHT Open Monumenten Dagen Breda zit vol verrassingen 04/09/2018

  Van slapen in de Grote Kerk tot suppen in monumentale Singels Open Monumenten Dagen Breda zit vol verrassingen!

  Slenteren over de Ambachtenmarkt, of sportief suppen in de Singels. Fietsen langs de Turfvaart, of jawel... slapen in de Grote Kerk! Het kan allemaal tijdens de 32e editie van de Open Monumenten Dagen Breda. Op zaterdag 8 en zondag 9 september openen bijna veertig monumentale panden de deuren en is het programma uitgebreider dan ooit. Naast de vertrouwde iconen van de stad, brengt het programma dit jaar veel vernieuwing.

 • OPROEP DUIK OUDE FOTO'S OP VAN ZWEMVERTIER IN BREDA
  OPROEP DUIK OUDE FOTO'S OP VAN ZWEMVERTIER IN BREDA 04/09/2018

  Duik oude foto’s op over waterpret in Breda!

  Stichting Cultuurbehoud Breda is op zoek naar beeldmateriaal en verhalen over zwemmen in Breda en omgeving in de eerste helft van de twintigste eeuw.
  Een van de eerste zwembaden van Breda, de militaire zwemkom, was gelegen aan de Gasthuisvelden. Beelden van en belevenissen over het Badhuis aan de Fellenoordstraat zijn ook van harte welkom.


Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier