Open Monumentendag Breda

Nieuws

 • Evaluatie OMD 2019
  Evaluatie OMD 2019 13/05/2020

  Een terugblik op de mooie Open Monumenten Dagen Breda 2019. Download de evaluatie

 • *PERSBERICHT* Vertier in vrijheid op zonnige editie Open Monumenten Dagen Breda
  *PERSBERICHT* Vertier in vrijheid op zonnige editie Open Monumenten Dagen Breda 16/09/2019

  Weer recordaantal bezoeken voor Breda’s monumenten
  Vertier in vrijheid op zonnige editie Open Monumenten Dagen Breda

  Cultuurliefhebbers kregen afgelopen weekend weer de jaarlijkse kans om binnen te kijken bij meer dan 40 monumenten in Breda. De 33e editie van de Open Monumenten Dagen in Breda telde dit jaar 40.000 bezoeken en evenaarde daarmee het recordaantal van 2018. Twee zonnige dagen versterkten de uitgelaten sfeer die past bij de thema’s van dit jaar: ‘75 jaar vrijheid’ en ‘Bredaas vermaak en vertier’.  

 • BROUWERSKIND een theatrale audiotour door het monumentale hoofdkantoor van de Drie Hoefijzers
  BROUWERSKIND een theatrale audiotour door het monumentale hoofdkantoor van de Drie Hoefijzers 12/09/2019

  ‘Brouwerskind’ is een theatrale audiotour door het monumentale hoofdkantoor van de Drie Hoefijzers. De voorstelling neemt je mee door verschillende ruimtes in het pand met elk een eigen aflevering.

  Het vertelt het verhaal van Frans Smits Van Waesberghe. De kroonprins was voorbestemd om de leiding over te nemen van het iconische familiebedrijf Drie Hoefijzers, maar zou de troon nooit bestijgen. Tegelijkertijd verhaalt Brouwerskind over andere banden met de brouwerij, zoals het eeuwenoude verbond met de stad Breda en de verbinding met de vele honderden mensen die vaak hun leven aan de brouwerij hebben gewijd. Een koningsdrama in zakformaat.

 • Klokkenroof van de beiaard van de Grote Toren
  Klokkenroof van de beiaard van de Grote Toren 11/09/2019

  Het klokkenluidersgilde in Breda opent haar deuren weer tijdens de Open Monumenten Dagen Breda op 14 en 15 september. We spraken met voorzitter Theo Kloet over de Nassau klok in de Grote Kerk.

 • *PERSBERICHT* Breda Barst van de Monumenten!
  *PERSBERICHT* Breda Barst van de Monumenten! 10/09/2019

  Exclusieve miniconcerten in drie monumenten

  Twee grote Bredase evenementen vinden in hetzelfde weekend plaats. Op zaterdag 14 en zondag 15 september kun je zowel naar muziekfestival Breda Barst als naar Open Monumenten Dagen Breda. Daarom komen de twee trekpleisters tot een unieke samenwerking onder de naam ‘Breda Barst van de Monumenten’.

 • *PERSBERICHT* Onthulling nieuwste Blind Walls schildering startsein voor Open Monumenten Dagen Breda!
  *PERSBERICHT* Onthulling nieuwste Blind Walls schildering startsein voor Open Monumenten Dagen Breda! 08/09/2019

  Breda, 6 september 2019

  BREDA | De Bredase Open Monumentendagen staan weer voor de deur! In het weekend van 14 & 15 september openen 42 monumenten in de stad gratis hun deuren  voor het  publiek. Open Monumentendagen kent een divers en uitgebreid programma met vele samenwerkingspartners. Met een van deze partners geeft de organisatie het officiële startsein voor een weekend vol beleving. Blind Walls Gallery maakt een schildering op de Teruggave aan de Gasthuisvelden als onderdeel van het project Brabant Remembers. De opening en onthulling vindt plaats op het buitenterrein bij de Teruggave op zaterdag 14 september en start met een inloop vanaf 9:30 uur.

 • Historische Brouwerstocht
  Historische Brouwerstocht 04/09/2019

  Open Monumentendagen combineert de eeuwenoude brouwerstraditie van de stad met hagelnieuwe brouwersinitiatieven in een speciaal samengestelde Historische Brouwerstocht. Proef op 6 locaties van de rijke Bredase brouwhistorie, die al in 1538 begon met de ‘Drie Hoefijzers’. Ontdek tijdens de tocht de brouwers van nu, gevestigd in de panden van toen.

 • De Rooi Pannen op de Seeligkazerne: Vertier en Vermaak met een militair historisch verleden
  De Rooi Pannen op de Seeligkazerne: Vertier en Vermaak met een militair historisch verleden 03/09/2019

  Aan de Fellenoordstraat 93 ligt de voormalige Seeligkazerne. Sinds vorig jaar zie je hier studenten rondlopen van de Rooi Pannen. Het terrein en de gebouwen zijn nu in dienst van de opleidingen Toerisme en Horeca. Docent Carola Skornja-Wissels nam ons mee over het terrein en vertelde enthousiast over De Rooi Pannen en de geschiedenis van de kazerne.


Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier