Open Monumentendag Breda

1. Grote of Onze-Lieve-Vrouwe Kerk

Hét monument van en voor alle Bredanaars

De Grote Kerk Breda is gebouwd in de 15e eeuw in de schitterende stijl van de Brabantse Gotiek op initiatief van de voorvaderen van het Nederlands Koninklijk Huis.  Met indrukwekkende renaissance ornamenten, grafmonumenten en gewelf- en muurschilderingen is de kerk een belangrijk Nederlands rijksmonument.  Vol details en verborgen schatten is het een plek van vele verhalen voor iedereen, van jong tot oud.  Iedereen is welkom!

Met de audiotour ontdek je hoogtepunten en verborgen schatten! Geniet in je eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel) is gratis op te halen bij de balie.

De kerk is vrij toegankelijk. In de panden houd je 1,5 meter afstand en volg je de aanwijzingen omtrent bezoekersaantallen en hygiënevoorschriften op.Kerkplein 2 (Centrum) ǀ zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur

Activiteiten bij Grote of Onze-Lieve-Vrouwe Kerk

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier