Open Monumentendag Breda

9. Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie ‘murals’ geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda.

Blind Walls Gallery is geïnspireerd op het oudst bekende stadsgezicht uit de Nederlandse kunst. Op dit 16e eeuwse drieluik staat de stadsmuur rondom middeleeuws Breda prominent afgebeeld. Vandaag de dag is de oude muur grotendeels verdwenen en geven blinde muren de stad een grauw en grijs aanzien. Het zorgt er voor dat mensen respectloos met deze plekken omgaan. Blind Walls Gallery wil dit veranderen door te werken aan een nieuw stadsgezicht.

Sinds 2015 nodigt Blind Walls Gallery nationale en internationale kunstenaars uit die zich laten inspireren door de verhalen van Breda. Voor elke muurschildering wordt uitgereikt onderzoek gedaan. Inmiddels zijn er al ruim 90 muurschilderingen gemaakt verspreid door de stad. Helaas verdwijnen er soms ook wel eens schilderijen door sloop of aanbouw, maar elk jaar komen er weer nieuwe schilderingen bij. Binnenkort vieren we de 100ste muurschildering in de stad!

In 2017 ontving Blind Walls Gallery de Brabantse Erfgoedprijs voor het op hedendaagse wijze ontsluiten van immaterieel erfgoed.Kerkplein 7 (Centrum) | Zondag 10.30 en 12.00 uur

Activiteiten bij Blind Walls Gallery

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier