Open Monumentendag Breda

Contact

De organisatie van de Open Monumentendag Breda is in handen van STROOM i.s.m. Studio ZooLies in opdracht van Gemeente Breda.

logo-stroom.png                  Logo-Studio-ZooLies-kaal.png

e-mail:
info@stroomevents.nl 


Praktische Informatie

Tijdens Open Monumentendag op 11 en 12 september openen duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Natuurlijk worden hierbij de maatregelen tegen de verspreiding van het Covid-19 virus in acht genomen.

Om het bezoek aan een monument voor iedereen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken hanteren we de volgende regels:

- Max. 1 bezoeker (of huishouden) per 5m2

- Houd 1,5 meter afstand van elkaar

- Volg instructies van de medewerkers goed op

- Reserveer waar nodig vooraf een tijdslot

- Vermijd drukke plekken


Daarnaast gelden de volgende landelijke regels:

• Blijf thuis als je één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)

• Blijf thuis als je of iemand in je huishouden koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten

• Desinfecteer je handen

• Vermijd lichamelijk contact; schud geen handen.

Open Monumentendag volgt de landelijke richtlijnen en het protocol dat door belangenorganisatie Kunsten 92 is opgesteld speciaal voor de culturele sector, waaronder het veilig openstellen van monumenten valt.

CORONAMAATREGELEN

Open Monumentendagen Breda kan veilig georganiseerd worden met inachtneming van de coronaregels. Door de deelname van meer dan 30 monumenten wordt het publiek vanzelf gespreid. Binnen de monumenten gelden de regels voor doorstroomlocaties.

Moet ik 1,5 meter afstand houden?

Ja. In alle panden/lokaties die tijdens de open monumentendagen open zijn houden we 1,5 meter afstand van elkaar (mensen van hetzelfde huishouden uitgezonderd). 


Wat als het binnen te vol wordt? 

Voor de lokaties waar je vooraf hebt moeten reserveren via de website, is er rekening gehouden met het aantal mensen dat op 1,5 meter afstand van elkaar binnen kan zijn. 

Lokaties die vrij toegankelijk zijn, hebben bij de deur het maximum aantal bezoekers aangegeven. Vrijwilligers en personeel van de lokaties vragen als het maximum is bereikt aan nieuwe bezoekers om buiten (op 1,5 meter) te wachten tot er weer plek is.


Ik ben volledig gevaccineerd / heb bewijs van een negatieve sneltestuitslag / heb een herstelbewijs, moet ik dan ook 1,5 meter afstand houden?  

Ja. Open Monumenten Dagen Breda vallen onder de regels voor doorstroomlocaties. In alle panden/lokaties die tijdens de open monumentendagen open zijn houden we 1,5 meter afstand van elkaar (mensen van hetzelfde huishouden uitgezonderd). We vragen je om deze regels te respecteren.


Moet ik mij bij binnenkomst registreren? 

Nee, het is niet nodig om je bij binnenkomst te registreren. 

Wel verwachten we van iedereen dat je niet naar de open monumentendagen komt als je coronagerelateerde klachten hebt, een huisgenoot hebt die koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of wanneer je in thuisisolatie zit omdat je direct contact hebt gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld. 

Check hier de symptomen die horen bij het coronavirus: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/symptomen-coronavirus


Is een mondkapje verplicht?

Een mondkapje is tijdens de open monumentendagen niet verplicht, maar voel je vrij er een te dragen als je je daardoor prettiger voelt. 

De enige uitzondering zijn de volgende twee lokaties/activiteiten. Hier is een mondkapje wel verplicht:

- De historische bussen

- Tijdens de rondleiding in het Weeshuis 


Wanneer zijn de Open Monumenten Dagen Breda?

Zaterdag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur

Zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur

 

Waar is het?

Verspreid over de hele gemeente Breda (inclusief alle dorpen) zijn monumenten open en worden activiteiten georganiseerd.

 

Voor wie zijn de Open Monumenten Dagen Breda bedoeld?

Alle bewoners en bezoekers van Breda

 

Is er een toegangsprijs voor de bezoekers?

Nee, de opengestelde monumenten zijn gratis toegankelijk. Ook alle activiteiten zijn gratis. Het enige waarvoor geld gevraagd kan worden is catering (zoals koffie, thee & gebak).

 

Kan ik overal zo naar binnen?

Het overgrote deel van onze monumenten is vrij toegankelijk. Echter een aantal zijn i.v.m. de kwetsbaarheid van het interieur en of de veiligheid alleen toegankelijk op inschrijving. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een gratis toegangsbewijs. Dit gratis toegangsbewijs ontvang je na inschrijving via onze website www.omdbreda.nl. De inschrijving opent eind augustus en sluit op 9 september.

 

Hoe kan ik me inschrijven voor niet vrij toegankelijke monumenten?

Op onze website www.omdbreda.nl kan je precies zien welke monumenten op inschrijving zijn. Vanaf eind augustus zal er bij deze monumenten een Reserveringsbutton te zien zijn. Door hier op te klikken is het mogelijk een tijdstip te reserveren door middel van het opgeven van een e-mail adres en het aantal gewenste plekken. Hierna ontvang je van ons automatisch een toegangsbewijs. Neem dit mee of laat het op je telefoon zien.

 

Ik heb me ingeschreven maar ik kan toch niet. Wat nu?

Het kan voorkomen dat het toch niet lukt om op het gereserveerde tijdstip langs te komen. Het is hartstikke fijn als je ons dat z.s.m. via e-mail laat weten! Stuur ons de bevestiging mail die je hebt ontvangen en dan zorgen wij ervoor dat jouw plekken weer beschikbaar komen voor anderen.


Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier