Open Monumentendag Breda

45. Sint Martinuskerk Princenhage

NIEUW TOEGEVOEGD!

De Sint Martinuskerk Princenhage dateert van 1564 en markeert sindsdien op unieke wijze de kern van dit ‘dorp in Breda’.  Een prachtig monument wat eeuwenlang getuigt en verhalen herbergt van vele generaties terug. Bekijk bijvoorbeeld de gebrandschilderde ramen, waardoor het daglicht prachtig binnenvalt en zo rust creëert. Verdiep je eens in het kleurrijke bevrijdingsraam (1954), waarmee de bevrijding van Princenhage dankbaar herinnerd wordt.

De Sint Martinuskerk wordt ook wel ‘Princenhage’s kostbaarste bezit’ genoemd. Als het religieus cultureel erfgoed midden in het dorp waar we heel erg trots op zijn. Een indrukwekkend kerkgebouw waar al eeuwenlang families met elkaar samenkomen en geloof, hoop en liefde met elkaar delen. Maar ook verdriet, ontreddering en pijn. Prachtig cultureel erfgoed wat het waard is om nog voor vele generaties na deze, toegankelijk te laten zijn en haar verhalen door te geven. Kom zelf kijken.

De kerk is vrij te betreden.

*Toegankelijk voor mindervaliden qua betreden is goed, rolstoel toiletbezoek wordt bemoeilijkt door drempels, kan evt in naastgelegen pand.

25 jaar geleden is het Sint Martinusgilde door betrokken dorpelingen opgericht om tot steun te zijn in de kosten van restauratie en onderhoud. Mensen als u en ik die het waardevol vinden om dit monument nog lange tijd in ere te houden. Er is nog altijd onderhoud nodig. Voor 75 euro per jaar wordt u lid van het Martinusgilde http://martinusgilde.nl. Help mee, want zonder zorg en aandacht van mensen red dit kerkgebouw het niet!  Haagsemarkt 2 (Princenhage) | Zaterdag 12.00 - 16.00

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

Centrum 
Grote Markt, voor het Stadhuis

Zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur

Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Het programmaboekje is vanaf half augustus gratis af te halen bij onder andere het Stadskantoor, de VVV’s, de Grote Kerk, de bibliotheken en de deelnemende monumenten. 
Of download het programmaboekje via deze website (klik hier)