Open Monumentendag Breda

17. Het KNIL, een mo(nu)ment om bij stil te staan

Pop-up expositie Stichting Arjati

De laatste tramrit vanuit de Boschstraat (Centrum) naar de Immanoe-el kerk vertrekt rond 16.15 u. Vanuit de Immanoe-el kerk terug naar het centrum (Boschstraat) vertrekt de laatste tramrit om 16.15u

In het rijksmonument waar ooit Verzorgingshuis Raffy gevestigd was, vind je tijdens Open Monumentendagen de pop-up expositie van Stichting Arjati. De pop-up expositie geeft een beknopt overzicht van de geschiedenis van het KNIL.

In deze expositie gaat het niet alleen om de feitelijke geschiedenis, maar wordt ook aan de hand van 11 persoonlijke verhalen in woord en beeld gebracht hoe verweven het KNIL is met hun leven. Tegelijkertijd is de lange historie van Nederlands-Indië met Breda terug tet zien.  
Op zaterdag rijdt een paardentram als pendeldienst tussen de pop-up tentoonstelling van Stichting Arjati in de Boschstraat 57 en de Molukse kerk Immanoe-el aan de Terschellingstraat.

Let op!

De laatste tramrit vanuit de Boschstraat (Centrum) naar de Immanoe-el kerk vertrekt rond 16.15 u.
Vanuit de Immanoe-el kerk terug naar het centrum (Boschstraat) vertrekt de laatste tramrit om 16.15uBoschstraat 57 (Centrum) | Zaterdag en Zondag 11.00 - 17.00

Locatie

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier