Open Monumentendag Breda

13. Fotospeurtocht De Oranjeboom

Speciaal voor de Open Monumentendag heeft Geschied- en Oudheidkundige Kring 'De Oranjeboom' een fotospeurtocht door Breda samengesteld, met als thema Europa. Hou je van puzzelen, kom dan zeker langs bij de informatie stand op de Grote Markt voor het Stadhuis. Hier kan je de fotospeurtocht afhalen.

De route staat op de kaart en de start is op het bordes van het Stadhuis (eerste foto) op de Grote Markt en eindigt bij de Grote Kerk (laatste foto). De tocht duurt ongeveer 60 minuten. Hou rekening met openingstijden van o.a. de Willem Merkxtuin en het Begijnhof.

Wat is de bedoeling?
• Je gaat op zoek naar de gebouwen en de objecten die zijn afgebeeld op de foto’s. Tip! Af en toe omkijken geeft ook duidelijkheid.
• De route bevindt zich (overwegend) op openbaar terrein. Respecteer het eigendom van anderen.
• Bepaal van begin tot einde de volgorde van de 20 foto’s. Eerst zijn de 13 letters. Daarna de 7 cijfers. De volgorde vormt een
vraag.
• Wilt u meedoen voor een leuke prijs? Stuur dan dit weekend het antwoord en de betekenis ervan voor Breda naar:secretariaat@deoranjeboom.nl. De winnaar wordt benaderd.

Geschied- en Oudheidkundige Kring 'De Oranjeboom' brengt de geschiedenis van Stad en Land van Breda met publicaties, lezingen en symposia onder de aandacht van een groot publiek.

Ben je niet in de gelegenheid om langs de informatiestand te komen, ga dan naar de website van De Oranjeboom en download de speurtocht daar! Er zijn twee verschillende versies beschikbaar.

www.deoranjeboom.nlverkrijgbaar bij informatiestand OMD - Grote Markt (Centrum) ǀ zaterdag en zondag: 11.00 - 17.00 uur

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

Centrum 
Grote Markt, voor het Stadhuis

Zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur

Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Het programmaboekje is vanaf half augustus gratis af te halen bij onder andere het Stadskantoor, de VVV’s, de Grote Kerk, de bibliotheken en de deelnemende monumenten. 
Of download het programmaboekje via deze website.