Open Monumentendag Breda

11. De List met het Turfschip - Rondvaart om het kasteel

- Niet geschikt voor rolstoelen en invaliden; - Wel geschikt voor kinderen, maar kleine kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene - Deelnemers dienen zich (met bewijs van deelname / bevestigings e-mail) 15 minuten voor de afvaart te melden op de hoek Tramsingel/Prinsenkade, op het gras naast de Koning Willem Alexanderbrug. - Rolstoelen kunnen niet mee aan boord! Inschrijving gesloten!

Tijdens de 80 jarige oorlog was Breda bezet door de Spanjaarden. Op 4 maart 1590 voerde Prins Maurits een list uit gebaseerd op het Paard van Troje. Hij verstopte 75 soldaten in het Turfschip van Adriaan van Bergen en vertrek uit Etten-Leur voor de verovering van het Kasteel van Breda. De barre tocht duurde bijna 2 dagen en de soldaten zaten tot aan de knieen in het water in het ruim van het lekkende schip, verstopt onder een lading turf. We varen jullie door de slotgracht rond het Kasteel van Breda en spelen de List na. Ondertussen vertellen we jullie het hele verhaal en beleven jullie in 4 scenes hoe het er in die tijd aan toe ging. Nadat Breda was bevrijd van den Spanjaerd vierde Breda uitbundig haar nieuwe vrijheid en bleef het nog lang onrustig in de stad! Sinds 2014 werkt Marcel Vos aan het project van ‘de List met het Turfschip”. Zijn ultieme droom is het bouwen van een Turfschip van 19 meter lang en 4 meter breed. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina: www.facebook.com/turfschipbreda/Gras naast de Koning Willem Alexanderbrug - hoek Tramsingel/Prinsenkade | Zaterdag en zondag | Alléén op inschrijving via deze website

Lees meer

Deelnemers kunnen zich (met bewijs van deelname / bevestigings e-mail) 15 minuten voor de afvaart melden op de hoek Tramsingel/Prinsenkade, op het gras naast de Koning Willem Alexanderbrug. Let op: opstappen aan de Singel, niet aan de Haven.

Rolstoelen kunnen niet mee aan boord.

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

Centrum 
Grote Markt, voor het Stadhuis

Zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur

Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Het programmaboekje is vanaf half augustus gratis af te halen bij onder andere het Stadskantoor, de VVV’s, de Grote Kerk, de bibliotheken en de deelnemende monumenten. 
Of download het programmaboekje via deze website (klik hier)