Open Monumentendag Breda

2.1. Binnenkijken bij de gemeenteraad

Geen vrije toegang; We verzamelen buiten op het Stadserf en per keer wordt er een groep van maximaal 20 personen mee naar boven genomen de raadzaal in. Houdt onze website in de gaten voor de laatste actuele informatie m.b.t. de toegang! 


Boven in het Stadhuis op de grote markt is de raadzaal, de politieke arena van de stad. Dit klinkt misschien wat spannend maar valt in werkelijkheid mee. Soms gaat het er verhit aan toe, maar het politieke gevecht is natuurlijk niet letterlijk. In Breda kunnen de fracties altijd goed met elkaar door één deur. Het is die deur die tijdens open monumentendag weer wijd opengaat. Wil je boven in het stadhuis een kijkje nemen in de prachtige, monumentale raadzaal? Zien waar het politieke debat plaatsvindt en de besluiten voor Breda genomen worden? Elk half uur geven raadsleden een presentatie. Over hoe de politiek werkt. En hoe je als inwoner invloed kunt uitoefenen. Neem plaats op een raadsstoel, bewonder de zaal en steek wat op over de lokale politiek. Je bent van harte welkom!

Van 13.00 uur tot  16.30 uur is er elk half uur een presentatie van ongeveer 15 minuten .
Iedereen (max. 20 personen per groep) heeft dan een zitplaats in de zaal waar normaal de raadsleden zitten.

Geen vrije toegang; We verzamelen buiten op het Stadserf en per keer wordt er een groep van maximaal 20 personen mee naar boven genomen de raadzaal in.

Houdt onze website in de gaten voor de laatste actuele informatie m.b.t. de toegang!Grote Markt 38 (Centrum) | Zaterdag en Zondag 13.00 - 17.00 uur

Locatie

Mijn programma

(0) Items toegevoegd

Legenda

  • InformatiepuntInformatiepunt
  • Minder goed toegankelijkMinder goed toegankelijk
  • Eten & drinkenEten & drinken
  • Rondleiding, lezing, vertellerRondleiding, lezing, verteller
  • Muziek, theater en dansMuziek, theater en dans
  • Ook leuk voor kinderenOok leuk voor kinderen

Informatie

De informatiestand is zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is te vinden op de Grote Markt voor het Stadhuis. Enkele monumenten en activiteiten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Dit is aangegeven met een icoontje.
Toegankelijkheid
Neem de fiets, deze kun je op vele plaatsen gratis parkeren in een openbare fietsenstalling.
Er is dit jaar geen fysiek programmaboekje gemaakt. Alle informatie is terug te vinden op de website. In het weekend van 11 en 12 sept is de laatste actuele informatie te vinden op Facebook @openmonumentendagbreda. 

Wel is er een magazine uitgebracht. Download het hier